T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TORBALI - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Urla Arkas ve Urla Sanat Sokağı

08-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-2023


Öncelikle gezi boyunca bizimle ilgilenip, bilgi veren öğretmenlerime teşekkür ederim. Diğer gezilerde olduğu gibi bu gezide bana oldukça güzel şeyler kattı hem sosyal hem de sanatsal olarak. Gezdiğimiz yerlerden bahsetmek gerekirse arkas sanat galerisinde ki halıların işçiliği,emeği çok büyük ve büyüleyiciydi. O döneme ait zırhlar ve kılıçlar inanılmazdı. Resimlere gelirsek 18. ve 19. Yüzyılda boyaların yeni yeni hayatlarına girmesi ve bu kadar güzel sanat eserleri yapmaları, boyaların geçişleri muhteşemdi.

Nurten Gülten

 

İlk olarak gittiğimiz müzedeki sanat eserleri o ortam,atmosfer çok güzeldi bu gezimiz sayesinde yeni bilgiler öğrenmiş olduk daha sonra gitmiş olduğumuz sanat sokağında ise tarihi yerler keşfettik oradaki müzeye gidip tarihi eserlerin tarihi ve  hikayelerini öğrendik ve çok güzel vakit geçirdik.

ANIL EREN KÖROĞLU

 

İlk önce gittiğimiz müzedeki sanat eserlerini inceledim çok beğendim çıkarken anı defterine düşüncelerimi yazdim. Sonra Gemi Müzesine gittiğimizde sahil kenarinda temiz hava alıp güzel vakitler geçirdik hiç görmediğim yerleri gördüm. Daha sonra sanat sokağına gittik değişik yerleri gördük,oradaki tarihi eşyalarin olduğu bir yere girip değişik bilgiler öğrendim, gezi sonu toplandıktan sonra şarkı söyleyip ortamı şenlendirdim çevredeki insanlar ve biz çok eğlendik. Bugün gerçekten çok güzel bir gündü Gamze hocam,Dicle hocam ve Zeki hocama çok teşekkür ediyorum bir dahaki gezide görmediğim yerleri ve bilmediğim şeyleri öğrenmek için sabırsızlanıyorum.

MELİKE ADAK

 

Bugün ki gittiğimiz arkas sanat müzesi çok güzeldi hayal ettiğimden daha fazla iyidi herkesin keyifle gezebileceği bir yer kesinlikle tavsiye ederim.

Betül YÜN

 

Gayet eğlenceli bir gündü sanat galerisi ve müze gezisi etkileyici bir deneyimdi benim icin. Sahil yürüşü, sokak sanatçıları, kafeler güzeldi. Çok keyifli bir gün geçirdik bu keyifli gün için emeği geçen öğretmenlerime teşekkürederim.

Esin Demirtaş

 

Güzel bir gündü sanat müzesinde olan resimler ve heykeller ilgi çekiciydi gemi müzesi ,sahil de dinlediğimiz müzik, sanat sokağında gezmemiz  çok keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdik.

İpek Bekleyici

 

bugünkü gezi etkinliğimizde Auguste Rodin’in yaptığı heykelleri onun yanında olan öğrencisi olan kadının basarısını gördük ve bunlar şahsen benim ilgimi arttırdı. Özenle saklanılan zırhlar asalar halı vb şeyler muhteşemdi ,nasıl bu kadar özenle ve sanki ilk günkü gibi korunaklı olması şaşırttıcıydı. Resimlerin dokusu olsun diğer şeyler olsun muhteşem bir galeriydi. Gemi müzesi de güzeldi tabiki. güzel bir gün geçirdik.

Reyhan Almaç

 

Öncelikle gezi için teşekkür ederim hocam

Hepsi çok güzeldi mekanlar ve müzedeki resimler , zırhlı kıyafetler heykeller halılar ve kılıçlar hem geçmişe gittim hemde bana yeni ve değişik fikirler edindirdi sahildeki gemi kafeler falan hepsi güzeldi en çok hoşuma giden yer müzedeki kılıçlar ve tablilardı.

Gülşen Ceylin Kamer

 

Bugün ki gezi için öncellike çok teşekkür ederim kendi adıma ondan sonra gezdiğim sanat eserleri çizilen resimler çok güzellerdi hepsi ilgili alanımda olan tablolar, arka sanat müzesinde gördüğümüz Çelik zırhlar ve bir çok şey hepsi çok güzeldi ve güzel bir geziydi yağlı boylarla yapılan tablolar, pastele çizilen resim yıllardır duran resimlerin hiç renklerinin solmamış olması ve birden fazla her şey aklımda kalanlar bunlar

SEREN YAĞMUR ATEŞ

 

Bugün arkas sanat galerisinde çok güzel vakit geçirdik ben bu kadar işlemeli olduğunu hiç düşünmemiştim çok güzel işlemler vardı çok beğendim.

Eylül Yeler

 

Sanat eserleri çok güzeldi   zırhların işlemeleri çok güzeli tek tek işlenmiş olmaları emek harcanmış olmaları resimlerdeki dokular resimler heykellerin hikayeleri çok değişik ama güzeldi

Ekin Yeler

 

bugün arkas sanat galerisine gittik.

O bütün işlemeler, tablolar ve heykeller daha önce görmediğim sanat eserleri gibiydi bu günde güzel bi gün geçirdik gayet iyiydi hersey

Aleyna Çelik

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 08.06.2023 12:54 - Görüntülenme: 228
  Beğen | 0  kişi beğendi