İZMİR / TORBALI - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilgisayar Mühendisi Uzmanından Öğrencilere Seminer: Bilgi Denizinde Yelken Açanlar

Bilgisayar mühendisliği alanında uzman Baran Kurtuluş OZAN, okulumuzda bilgisayar alanı öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir seminer düzenledi. Seminerde, öğrencilere iş kolları, freelance çalışma ve iş bulma platformları konularında kapsamlı bir bilgi aktarımı yapıldı.

Seminerin konuşmacısı olan bilgisayar mühendisi, katılımcılara sektördeki fırsatlar hakkında değerli bilgiler sundu. Özellikle iş kolları üzerinde duran uzman, yazılım geliştirme, yapay zeka, siber güvenlik ve bulut bilişim gibi alanlarda geniş kariyer olanakları olduğunu vurguladı. Ayrıca, dijital pazarlama, oyun geliştirme ve veri analitiği gibi alanlarda da önemli iş fırsatları olduğunu belirtti.

Freelance çalışma konusunda da deneyimlerini paylaşan uzman, öğrencilere kendi işlerini kurma ve serbest çalışma fırsatlarını değerlendirme konusunda tavsiyelerde bulundu. Kendi deneyimlerinden örnekler vererek, freelance çalışmanın avantajlarını ve zorluklarını anlattı.

Seminerin son bölümünde ise iş bulma platformları ve kariyer planlaması konuları ele alındı. Uzman, öğrencilere popüler iş bulma platformları hakkında bilgi verirken, CV hazırlama ve mülakat teknikleri konularında da ipuçları sundu. Ayrıca, staj ve iş fırsatlarını takip etmek için etkili stratejiler hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Seminer, katılımcıların kariyer planlaması ve iş fırsatlarını değerlendirme konusunda önemli bir rehberlik kaynağı oldu. Etkinlik sonunda öğrenciler, bilgisayar mühendisliği alanında kendilerini nasıl geliştirebilecekleri ve kariyer hedeflerine nasıl ulaşabilecekleri konusunda daha donanımlı hissettiler.

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 14:42 - Görüntülenme: 19